Over ons

De Gezinshuis ouders


Jan en Jenneke van Ee zijn de gezinsouders. Samen met Gerdina, hun medewerkster, en alle bewoners vormen ze Gezinshuis plus Bij de Bron.

Stukje geschiedenis


Jan en Jenneke zijn H.B.O. geschoold en hebben jarenlange ervaring in de zorg. Ze hebben met veel verschillende doelgroepen gewerkt, zowel uitvoerend als beleidsmatig.
Van 2002 t/m 2014 hebben ze in Frankrijk jongeren in een Time-out project begeleid.  www.eventjesfrankrijk.nl
In Frankrijk woonden de  jongeren in hun gezin en werkten ze op hun boerderij. Er werd gewerkt aan de hulpvragen van de Nederlandsejongeren die daar verbleven voor een Time out. De hulpvragen werden ge├»ntegreerd in gewone dagelijkse activiteiten.Dit concept is vertaald naar het gezinshuis plus model.

Het gezinshuis plus model


In dit gezinshuis staat van elkaar leren centraal. De plus heeft dus betrekking op de samenstelling van het gezin, we leven met kinderen, (onder de 18 jaar) en jongeren (boven de 18 jaar) samen.
We proberen de groep zo samen te stellen dat we van elkaar kunnen leren. De jongeren boven de 18 jaar kunnen hier ook woon en dagbesteding begeleiding ontvangen, dat zou je ook een plus kunnen noemen, wonen en werken op een locatie!
Er kunnen in totaal 8 mensen wonen.

Onze identiteit


We zijn Christenen en willen hier ook voor uitkomen. We doen dit zodat de toekomstige bewoners weten in welk leefmilieu men komt te wonen.In een gezinshuis woon je samen, je deelt lief en leed, vandaar dat we graag transparant willen zijn op dit punt.Onze visie is dat we geloven in God en dat we van mensen houden.Bewoners hoeven geen christen te zijn, we vragen wel wederzijds respect voor ieders overtuiging.