Welkom !

Van harte welkom op de website van gezinshuis plus BijDeBron!

Het gezinshuis.

Wij zijn samen, Gezinshuis plus, BijDeBron. 

Wat is een gezinshuis plus?

In gezinshuis BijDeBron wonen jongeren (onder de 18 jaar) en ouderen (boven de 18 jaar) samen. Ons gezinshuis is een kleinschalige vorm van residentiële hulpverlening en toch in een echte gezinssetting. We vormen samen een groot gezin.

 

Wat vinden we belangrijk?

We geven om elkaar, we leren van elkaar en we respecteren elkaar, je bent bij ons goed genoeg! Het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt.

Hoeveel mensen wonen er samen?

Op dit moment wonen er 6 kinderen onder de 18 jaar en 1 volwassen man van 41 jaar, dit aantal kan wisselen als er een plaats vrij komt. Er is ruimte voor 8 plaatsen.Het gezinshuis plus is afgestemd op langdurige zorg/ verblijf indicaties.

De bewoners.

De Jongeren onder de 18 jaar zijn bij ons geplaatst door zorgaanbieders. De kinderen kunnen door omstandigheden niet thuis bij hun biologische ouders wonen. Ze gaan overdag naar school en wonen in ons gezinshuis. De ouderen komen op eigen initiatief. Ze kiezen bewust voor deze vorm van wonen. Meestal is er sprake van een beschermde woonindicatie, ze kunnen ook deelnemen aan een dagbesteding programma.

De gezinshuisouders/begeleiders.

Jan en Jenneke van Ee zijn de gezinshuisouders en begeleiden samen de bewoners. In het weekend komen de twee dochters van Jan en Jenneke regelmatig even logeren, ze wonen elders. Daarnaast is er een medewerkster in dienst die ondersteund bij begeleidingstaken. Soms zijn er stagiaire